Værd at vide om modermælkserstatning

Modermælkserstaning er du som mor eller kommende mor formentlig bekendt med. Her kan du læse om de ting, der er værd at vide om modermælkserstatning. 

Det er ikke alle, der i deres tid som mor, anvender modermælkserstatning – for andre er det en nødvendighed. Det kan være, at din barn ikke vil tage dit bryst, du ikke producerer nok mælk til din barn, og det derfor har brug for et sumplement eller noget helt tredje. 

Kort fortalt er modermælkserstatning tørret komælk som er ændret ernæringsmæssigt og tilpasset så det ligner din modermælk mest mulig. 

Ligesom som vi voksne er forskellige i vores madvaner, er børn også forskellige i deres. Det er derfor ikke sikkert, at dit barn vil tage modermælkserstatning. For mange er det en tilvænningsprocess, så prøv at find en rytme med dit barn, og accepter barnets reaktion. Nogle børn vil tage det til sig uden problem og andre børn vil have sværere ved det, da de måske har vænnet sig til modermælken. Hav derfor tålmodighed og tilbyd barnet modermælkserstatning, når de udviser sult. Husk kontakt og nærhed, så barnet stadig har den tætte fysiske kontakt, når du giver dit barn et måltid. 

Du vil måske undre dig over, om modermælkserstatning er indholdsrigt nok for dit barn. Modermælkserstatning er lige så indholdsrigt som på nærringsstoffer og væsker som din egen mælk, er derfor tilstrækkelig nok for din barn. Du kan anvende modermælkserstatning som et tilskud eller primær føde for din barn. Vær opmærksom på, at dette også kan påvirke din amningsprocess, så overvej derfor, hvornår modermælkserstatning er nødvendigt for dit barn og dig. 

Det er vigtigt, at der følges opskriftet til hvert produkt – produkterne og deres anvendelse er nemlig forskellige. Læs også gerne de særlige bemærkninger i forhold til opbevaring og opbevaring af produktet efter blandning. Vær nøjsom med blandingerne og fordeling af pulver og vand. Du kan nemlig risikerer, at din barn for en for stor mængde af pulver, og dermed en for stor mængde af nærringsstoffer og andet. Du kan både købe din modermælkserstatning i pulverform men også allerede færdigblandet i små kartoner – dette er et dyrere alternativ, men ofte også det mest fortrukkende.    

Med det sagt, er det en anbefaling af kontakte og få rådgivning af en sundhedsfaglig person, inden du giver din barn modermælkserstatning. Dette kan især anbefales, hvis du er førstegangsfødende og endnu ikke er 100% bekendt med alle produkter og løsninger for dig og dit barn.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *