Guide: Tjek din internethastighed

Internettet er noget af det vigtigste vi har, og vi benytter internettet konstant. Ja faktisk er du på nettet lige nu, som du læser denne artikel. Internettet spiller en større rolle, end hvad man lige går og tror, og vi benytter jo internettet helt ubevidst konstant. Hvis du ønsker at blive klogere på din internethastighed, så skal du læse med her.

Vi kender det alle: Internettet spiller en rigtig rolle i vores samfund, som det er i dag. Internettet er i konstant udvikling, og dominerer mere og mere vores samfund. Når vi mister internetforbindelsen i blot et par timer kan være en ulidelig prøvelse, og det kan faktisk helt føles som om man er på meget dybt vand i et split sekund, og man føler tilmed også at man har mistet sit fodfæste helt.

Ja ovenstående siger jo ikke så lidt om, hvor meget internettet betyder for os alle sammen. Fomo – the fear of missing out, det er lige præcis det fænomen som sker, når internetforbindelsen ryger for en stund. 

Tjek din internetforbindelse her, og vær sikker på at dit internet kører uden problemer, så du altså kan surfe online. Men hvordan sikrer man så en præcis hastighedsmåling?

Det er et rigtig godt spørgsmål, men vi har udarbejdet en række tips til dig, så du nemt og hurtigt kan sikre dig en præcishastighedsmåling:

  • Tilslut din computer direkte til routeren via kabel og slå trådløst internet fra
  • Sluk alle andre enheder, der bruger netværket – fjernsyn, computer mm. 
  • Luk alle programmer, der anvender netværket. 

Dette er nogle rigtig gode tips at benytte sig af. På denne måde får du det mest akkurate testresultat med bredbånds- og hastighedsmåleren. 

Det kan måske virke som mere besvær end gavn, men i sidste ende kan det være den bedste løsning for dig. At danne dig et overblik over, hvilken hastighed dit internet rent faktisk har i praksis kan hjælpe dig med at finde ud af, om du nu også får nok for pengene, eller om du rent faktisk betaler for noget som du reelt set ikke får. Man skal bestemt ikke lade sig snyde, og derfor kan det være en god idé at tjekke op på ovenstående. 

Som sagt betyder internettet rigtigt meget for os alle sammen i hverdagen, og det gælder både når man streamer, er på sociale medier, hører musik, skal finde vej – og hvad du ellers måtte bruge dit internet til.