Forbedr din læsekvalitet – skriv ud

Du læser bedre på papir

Man kender jo godt følelsen, du har fået sendt en fil på mail, har læst den, og i samme øjeblik du lukker dokumentet, har du glemt hvad du lige læste. Nu må du åbne filen og lede efter de informationer du har glemt, og en pdf med 20 sider er svær at finde rundt i. Det er bare lettere at læse på papir, det er lettere at finde ting, og det er lettere at pinpointe oplysninger, når det er på papir.

Hvis det er en fagtekst der skal læres, viser undersøgelser at skærmen taber til papiret, det handler om at man har flere sanser i spil. Man er mere passiv når man læser på en skærm, end hvis man læser på papir, man kan føle papiret, man kan lugte det og man kan se det. I skolen kan man let spare en hel del, ved at gøre alt materialet digitalt, det gør man bare ikke, fordi børnene lærer dårligere, deres øjne bliver trætte og forståelsen dårligere, resultatet er at tiden brugt på at læse på skærm, er spildt, udbyttet er simpelthen ikke godt nok.

 Hvis du skulle modtage en fil

Mere og mere af den offentlige kommunikation, foregår digitalt gennem eksempelvis E-boks. Tanken er jo naturligvis at spare penge, men som nævnt ovenfor, bliver længere og komplicerede tekster, svære at forstå. Men det er der heldigvis en løsning på. Man kan jo bare skrive dem ud.

At skrive læsevenlige tekster ud, byder på nogle andre udfordringer. De fleste printere i de danske hjem, er blækprintere, og det kan være en bekostelig affære. Blækprintere kan højst udskrive 2000 sider pr. patron, og selvom patronen er billigere end eksempelvis toner, så varer den ikke længe. Så vælger man at skrive sine mails og filer ud, så bliver økonomien en faktor. Men også det er der en løsning på, man kan udskifte sin gamle blækprinter med en laserprinter.

Gode grunde til at vælge laserprinter

Laserprinteren har den fordel, at den er billigere i drift. Anskaffelsesprisen for en laserprinter er højere, end blækprinteren, men til gengæld holder den længere. Den skriver hurtigere ud, og selve tonerpatronen er nemmere at skifte end blæk. Og så har tonerpatronen en anden kæmpe fordel: Den kan skrive over 3500 sider ud på én enkelt patron. Her er et eksempel på en der kan skrive 3000 sider ud, og den er endda ikke meget dyrere end almindelige blækpatroner: Brother TN-2420